14
sep

 

În perioada 29 septembrie – 3 octombrie 2016, cercetărorii din cadrul INCD URBAN-INCERC vor participa la Săptămâna Științei organizată de către Institutul Francez din București, cu tematica “Orașul Verde” dedicată celor două axe – locuințele pasive și biodiversitatea urbană.

 

În cadrul evenimentului, în data de 29 septembrie, dnul Horia Petran va susține lucrarea cu tema “Renovarea clădirilor publice ca exemplu de bună practică, “Stabilirea unor ținte ambițioase în reabilitarea energetică a clădirilor publice”.

 

În data de 30 septembrie, dnul Alexandru-Ionuț Petrișor va prezenta adolescenților din cadrul liceului francez Anna de Noaillles o lucrare referitoare la  problemele legate de ecologia și biodiversitatea din mediul urban, urmată de o vizită în zona învecinată pentru a prezenta exemple de specii de plante și de animale. Se va discuta despre diferențele dintre biodiversitatea urbană și cea naturală.

 

Pe 3 octombrie, dnul Emil-Sever Georgescu va susține demonstrații practice referitoare la răspunsul elementelor structurale ale clădirilor la cutremur. Vor fi folosite simulatoare didactice din Japonia, donate de Japan International Cooperation Agency. Demonstrația va fi însoțită de recomandări privind reacția oamenilor la cutremur.

 

 

0 Niciun comentariu

Comments are closed.