full
color
#d9d9d9
https://www.incd.ro/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://www.incd.ro/
#003366
style3
INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUCȚII, URBANISM ȘI DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ URBAN-INCERC

Timisoara

Timisoara

 

Orasul Timisoara este situat în partea de vest a tarii, este al doilea oras ca marime din România si reprezinta principalul centru economic si cultural al regiunii. Timisoara se afla la mai putin de 700 km distanta de 13 capitale europene, iar prin interactiunea cu acestea poate fi stimulata dezvoltarea sa social-economica.

 

Timisoara este un oras multicultural, fiind influentat de diversele comunitati etnice, numit si Mica Viena. Timisoara este un centru universitar cu vechime, dar si orasul în care în decembrie 1989 a început revolutia împotriva regimului comunist.

 

În special dupa aderarea României la Uniunea Europeana în 2004, Timisoara s-a bucurat de o crestere economica semnificativa din punct de vedere al investitiilor straine, în special în sectoarele tehnologice, cum ar fi telecomunicatiile, industria de software, precum si productia de piese auto.

 

În 2009, Timisoara avea o populatie de 311,586 locuitori, din care majoritatea români (270.487) dar si alte comunitati etnice: maghiari (25.131), germani (7.142), sârbi (6.271), romi (3.062), bulgari, ucraineni, slovaci, greci, cehi etc. Datorita traditiei multietnice si multiconfesionale, Timisoara este un oras cu una dintre cele mai diversificate structuri confesionale din România. Astazi, circa 80,6 % din timisoreni se declara ortodocsi, 10 % catolici. Urmeaza religia penticostala, reformata si greco-catolica.

 

Timisoara a fost partener al proiectului MILE, (proiect cu parcurs rapid validat de Comisia Europeana), proiect încheiat, care a avut drept obiectiv gestionarea fenomenului de migratie si a procesului de integrare la nivel local, în orase si regiuni.

 

Date de contact: Aurelia Junie, ajunie@primariatm.ro

scroll
Loading posts...
none
#003366
on
none
loading
#003366
off