full
color
#d9d9d9
https://www.incd.ro/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://www.incd.ro/
#003366
style3
INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUCȚII, URBANISM ȘI DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ URBAN-INCERC

Gheorgheni

PRIMARIA ORASULUI GHEORGHENI

 

Primaria orasului Gheorgheni este partener al proiectului URBACT SURE, care urmareste dezvoltarea de metode socio-economice de reabilitare urbana a zonelor defavorizate din cadrul oraselor de dimensiuni medii.

 

Provocari locale
În Gheorgheni, proiectul vizeaza zona centrala si statiunea de vacanta Lacul Rosu. Astfel, dezvoltarea interventiilor economice, sociale si fizice în centru orasului vor fi legate strategic de activitatile turistice actuale si potentiale din zona Lacului Rosu si a altor servicii de loisir prezente în vecinatate. Majoritatea cladirilor din centrul orasului au o considerabila valoare arhitecturala si istorica dar sunt detinute în proprietate privata si au nevoie urgenta de reparatii si renovari. Investitiile în zona sunt putine si adeseori degradeaza si mai mult fondul construit.

 

În ciuda situarii avantajoase a orasului Gheorgheni în apropierea Lacului Rosu, au fost facute putine eforturi pentru a crea o legatura coerenta între traseul turistic si oras. Absenta oportunitatilor duce la migrarea tinerilor catre orase mai mari, unde au mai multe sanse de a gasi un loc de munca si la cresterea treptata a numarului de someri.

scroll
Loading posts...
none
#003366
on
none
loading
#003366
off