full
color
#d9d9d9
https://www.incd.ro/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://www.incd.ro/
#003366
style3
INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUCȚII, URBANISM ȘI DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ URBAN-INCERC

Baia Mare

PRIMARIA MUNICIPIULUI BAIA MARE

 

Baia Mare este partener al proiectului LUMASEC - Managementul Utilizarii Terenurilor pentru Orase Europene Durabile, proiect încadrat în tematica “Guvernanta metropolelor”. Managementul utilizarii terenurilor este unul dintre cele mai importante subiecte de luat în calcul pentru evaluarea competitivitatii, atractivitatii si durabilitatii oraselor (regiunilor) europene. O definitie a strategiilor de implementare a managementului utilizarii terenurilor este, în zilele noastre, una limitata, ceea ce conduce la un proces ineficient de reciclare a terenurilor tip brownfield. Planificarea strategica este de cele mai multe ori ineficienta în gestionarea utilizarii terenurilor.

 

Baia Mare este si este partener al proiectului Building Healthy Communities (proiect cu parcurs rapid validat de Comisia Europeana), încadrat în domeniul de interventie „Nivel de trai ridicat si durabil”. Proiectul considera sanatatea locuitorilor oraselor cruciala atât pentru individ cât si pentru societate, conditie obligatorie pentru prosperitate si productivitate economica a oraselor.

 

Date de contact: Dorin Miclaus, dorin.miclaus@baiamarecity.ro.

 

 

Baia Mare este partener în proiectul USE Act-Urban Sustainable Environmental Actions (Actiuni privind un mediu urban sustenabil). Obiectivul general al proiectului este crearea oportunitatilor pentru dezvoltarea noilor zone urbane si îmbunatatirea conditiilor existente, deopotriva pentru cetateni si pentru mediul de afaceri, reducând consumul de teren si în acelasi timp, punând accent pe dezvoltarea sectorului de constructii, reducerea consumului de energie în domeniul locativ si eficientizarea costurilor cu managementul cladirilor.

 

Activitatile sunt orientate spre procesul de planificare urbana, care poate conduce la dezvoltarea de noi zone de locuit/ zone industriale si economice, respectând urmatoarele conditii:

  • reducerea consumului de teren în procesul dezvoltarii urbane, prin utilizarea infrastructurii existente;
  • reducerea consumului de energie în domeniul locativ, prin utilizarea unor tehnologii inovatoare.

 

Date de contact:
Coordonator proiect: Paul Adrian PECE, paul.pece@zmbm.ro
Coordonator local: Marius Ecea, marius.ecea@zmbm.ro

scroll
Loading posts...
none
#003366
on
none
loading
#003366
off