20
sep

Cele opt orașe europene care fac parte din proiectul 4D Cities, domeniul Inovării în Sănătate, sunt pe ultima sută de metri înainte de încheierea proiectului. Pentru a reuși cel mai bine în implementarea planurilor lor de acțiune locală, folosesc ImpactMaps, tehnici de strângere de fonduri și instrumente de comunicare. Aflați cum!

 

Partenerii de rețea s-au întâlnit recent la ultima şedinţă de lucru. Întâlnirea a avut loc la Tartu (Estonia) și a făcut cunoscute metodele de evaluare a impactului planurilor locale de acțiune respective care promovează dezvoltarea economică și socială. Partenerilor de proiect li s-au dat, de asemenea, instrumente pentru a comunica în mod adecvat diferitele inițiative și a beneficia de fondurile financiare oferite la nivel național și european, cum ar fi Orizont 2020 pentru cercetare și inovare.

 

Cele două zile de workshop au inclus prezentarea expertului în analiza cost-beneficiu, Peter Scholten, care a participat deja la ședința anterioară a rețelei. Scholten a oferit mai multe metode pentru structurarea proiectelor, și a realizat cu succes implicarea diferitelor părți interesate. Pe parcursul lunilor între ultimele două reuniuni, partenerii au lucrat la ImpactMaps, un document care colectează pași metodologici și de performanță, precum și la sinteza proiectului, reprezentat de schimbările din Tartu. Sesiunea de performanță și măsurare a impactului a permis partenerilor să facă un pas mai departe prin identificarea de acțiuni-cheie și indicatori relevanți care vor fi utilizaţi pentru a evalua și a optimiza planurile.

 

În ceea ce privește comunicarea și strângerea de fonduri, a fost subliniată importanta tuturor oportunităților pentru a promova proiectul prin implicarea cetățenilor, a instituțiilor, etc., cu care municipalitățile lucrează îndeaproape. Partenerii de proiect au trasat, de asemenea, următorii pași pentru a consolida comunicarea la nivel local, inainte de extinderea finală a programului URBACT.

 

Partenerii de întâlnire au putut să descopere facilitățile oferite de incubatorul de știință și tehnologie al Parcului de Ştiinţă (Science Park) din Tartu, și să descopere atât Laboratorul orașului inteligent, din Tartu, cât și sistemul digital de prescripţie medicală, din Estonia.

 

Recent, rețeaua a lansat, de asemenea, un nou videoclip despre cercetarea în sectorul de sănătate și modul de a investi pentru a dezvolta aceasta ramură. Videoclipul contribuie în cele din urmă la dezvoltarea economică și socială. Celelalte trei filme care vor completa seria se vor concentra asupra cetăţenilor, sistemului de sănătate şi mediului de afaceri.

 

Citiţi mai mult pe:

Website-ul  URBACT – 4D Cities network minisite

Website-ul   Youtube – 4D Cities video channel

0 Niciun comentariu

Comments are closed.