28
sep

Proiectul, derulat în perioada 2015-2016, este co-finanţat de Comisia Europeană prin Directoratul General Ajutor Umanitar şi Protecţie Civilă (ECHO) şi are drept leader Universitatea Naţională şi Kapodistriană din Atena (UoA), Grecia.

 

 

Alături de INCD “URBAN-INCERC”, care reprezintă România în cadrul consorţiului, la proiect mai iau parte Organizaţia pentru Planificarea şi Protecţia Seismică (EPPO) din Atena, Universitatea din Creta – Muzeul Naţional de Istorie din Creta (UoC-NHMC), Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie, Observatorul Vezuvian, Napoli (INGV-OV) şi Asociaţia „Centrul pentru Iniţiative Educaţionale” din Sofia (CEI).

 

 

Proiectul E-PreS se adresează etapei de prevenire a efectelor dezastrelor naturale (cutremure, inundaţii, erupţii vulcanice). Principalele obiective ale proiectului sunt:

  • identificarea, partajarea şi implementarea celor mai bune practici şi metodologii din proiectele UE anterioare şi din activităţile partenerilor
  • crearea de instrumente inteligente pentru definirea, simularea şi evaluarea tuturor etapelor acţiunilor în situaţii de urgenţă la hazarduri naturale, precum şi adaptarea acestora pentru anumite zone, şcoli şi campusuri
  • atragerea colaborării organizaţiilor interesate, cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă
  • includerea copiilor cu dizabilităţi şi nevoi speciale.

 

 

Proiectul va facilita înţelegerea de către personalul didactic şi elevi a efectelor hazardurilor naturale, precum şi pregătirea lor pentru a acţiona corespunzător în situaţii de urgenţă.

 

 

În cadrul întâlnirii, la care au participat toate echipele de proiect, s-au analizat rezultatele obţinute până în prezent şi s-au stabilit acţiunile necesare în perioada imediat următoare în scopul realizării integrale a obiectivelor proiectului şi finalizării acestuia.

 

 

De asemenea, a fost realizată instalarea şi testarea echipamentelor şi platformei software E-PreS, dezvoltate de Universitatea din Atena, atât în condiţii de laborator, cât şi în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 77 din cartierul Pantelimon, locaţia selectată pentru desfăşurarea exerciţiului-pilot de evacuare în caz de cutremur.

0 Niciun comentariu

Comments are closed.