full
color
#d9d9d9
https://www.incd.ro/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://www.incd.ro/
#003366
style3
INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUCȚII, URBANISM ȘI DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ URBAN-INCERC

Editia IV comunicat de presa

Comunicat de presă

Vineri, 19 octombrie 2012, a avut loc cea de-a patra ediţie a Conferinţei naţionale în construcţii, economia construcţiilor, arhitectură, urbanism şi dezvoltare teritorială a Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare URBAN-INCERC, ce a avut ca temă „Abordările multi-, inter- şi trans-disciplinare în urbanism, arhitectură şi construcţii”.

Obiectivul acestui eveniment a constat în diseminarea rezultatelor proiectelor de cercetare în care INCD URBAN-INCERC este implicat, precum şi crearea unui spaţiu de discuţii care să faciliteze realizarea unui schimb de opinii între cercetătorii români. Evenimentul a inclus şi realizarea unei demonstraţii privind impactul cutremurelor asupra construcţiilor, în funcţie de regimul de înălţime, de structura portantă dar şi în funcţie de tipul de cutremur – de adâncime sau de suprafaţă.

Aşadar, aceasta ediţie a conferinţei a insistat asupra progreselor din cercetare, bazate pe interdisciplinaritate şi pe colaborarea dintre cercetători/oameni de ştiinţă şi specialişti, nu doar din domeniile urbanismului, construcţiilor, sociologiei, geografiei, economiei, dar şi cel juridic sau al medicinei.

Conferinţa, ce s-a desfăşurat în Sediul INCD URBAN-INCERC din Bucureşti, s-a bucurat de un real interes, înregistrând o participare de peste 100 de persoane din sectorul public şi privat – reprezentanţi ai Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi ai Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale, din mediul academic, organizaţii profesionale, sau din mediul de afaceri.

scroll
Loading posts...
none
#003366
on
none
loading
#003366
off