full
color
#d9d9d9
https://www.incd.ro/wp-content/themes/smartbox-installable/
https://www.incd.ro/
#003366
style3
INSTITUTUL NAȚIONAL DE CERCETARE-DEZVOLTARE ÎN CONSTRUCȚII, URBANISM ȘI DEZVOLTARE TERITORIALĂ DURABILĂ URBAN-INCERC

Editia I aprilie 2011 comunicat de presa

CONFERINTA DE CERCETARE IN CONSTRUCTII SI DEZVOLTARE TERITORIALA LA BUCURESTI

 

 

Eugen Curteanu, secretar de stat în cadrul MDRT a participat vineri, 29 aprilie a.c., la prima ediţie a Conferinţei naţionale de cercetare în construcţii, economia construcţiilor, arhitectură, urbanism şi dezvoltare teritorială. Conferinţa a fost organizată de INCD URBAN-INCERC, Bucureşti, a beneficiat de participare internaţională şi a avut ca temă Dezvoltarea spaţială durabilă – de la planificarea teritorială la proiectarea construcţiilor.

Obiectivul general al conferinţei a fost prezentarea problematicii cercetării româneşti de specialitate, reunind într-o abordare integrată studiile realizate la diferite scări spaţiale, de la nivelul cercetării teritoriului european şi naţional, mergând până la nivelul detaliilor structurale ale construcţiilor.

Secretarul de stat Eugen Curteanu a subliniat importanţa conferinţei în promovarea rezultatelor cercetării româneşti în domeniu, necesitatea valorificării acestora, precum şi nevoia orientării spre o cercetare aplicată care să ducă la inovare. De asemenea, a fost reamintit faptul că miniştrii europeni responsabili cu planificarea şi dezvoltarea urbană acordă o importanţă deosebită promovării cercetării, studiilor comparative, statisticilor, schimbului de bune practici şi diseminării informaţiilor în vederea fundamentării formulării de politici publice de dezvoltare urbană şi teritorială durabilă.

scroll
Loading posts...
none
#003366
on
none
loading
#003366
off