12
feb

sigla-1-urbact-300x172

Programul de cooperare teritorială URBACT II, prin Secretariatul Programului, a lansat buletinul informativ al lunii IANUARIE. Acesta este disponibil în limba română pepagina Punctului Naţional de Diseminare URBACT II – INCD URBAN-INCERC şi pe pagina dedicată programului URBACT de pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

In Buletinul informativ URBACT al lunii ianuarie  veţi putea citi despre două concepte de actualitate la nivel european – Big data şi datele deschise (Open data) – şi despre cum pot deveni oraşele mai inteligente prin utilizarea datelor proprii şi a celor provenite din alte surse. Dar un oraş se poate dezvolta nu numai prin folosirea celor mai noi tehnologii, ci şi prin valorificarea locurilor de interes turistic şi cultural. Un astfel de exemplu este oraşul Genova, care a promovat vechiul port în strategia de relansare urbană. Nu în ultimul rând, veţi găsi în buletinul lunii ianuarie, un articol despre finanţarea implementării Planurilor Locale de Acţiune elaborate în cadrul proiectelor URBACT, conţinând o serie de sfaturi utile ale partenerilor din proiectul ESIMeC pentru oraşele interesate de finanţarea planurilor lor locale.

Institutul National de Cercetare – Dezvoltare INCD URBAN-INCERC îndeplineşte rolul de Punct Naţional de Diseminare(PND) în România, având atribuţii de diseminare a informaţiilor privind derularea acestui Program. Pe pagina PND URBACT puteţi consulta buletinul informativ lunar, conţinând ştiri privind programul URBACT, precum şi articole, rapoarte şi noutăţi din domeniul dezvoltării urbane durabile.

0 Niciun comentariu

Comments are closed.