10
sep

Când auziţii de programul URBACT, vă sună ca un lucru abstract, care nu vă este de folos? Consultaţi aceste sugestii! Aţi putea fi surprinşi să aflaţi ce poate face acest program pentru dumneavoastră!

 

 

  1. Sunteţi student sau specialist în domeniul dezvoltării urbane?

 

Identificaţi ce priorităţi se află pe agenda diferitelor oraşe şi puneţi-le la dispoziţie competenţele dumneavoastră. Ce puteţi face ca să le ajutaţi să îşi împlinească aşteptările şi ce soluţii puteţi oferi la problemele lor?

 

 

 

Găsiţi urbanişti şi politicieni dedicaţi, cu interese şi abilităţi similare cu ale dumneavoastră. Aflaţi cu cine puteţi lucra în diferite oraşe. Dacă aceştia implementează un plan de acţiune locală, acesta este un bun indicator al angajamentului lor real.

 

 

  • Uitaţi-vă pe această hartă dacă doriţi să găsiţi oraşe care implementează sau au implementat un proiect URBACT.

 

Studiaţi metodele şi instrumentele pentru elaborarea politicilor participative şi integrate. Propuneţi implementarea unora dintre acestea în oraşul dvs. sau adaptaţi-le la specificul activităţii dumneavoastră în domeniul urbanismului şi puneţi accentul pe concetăţenii dumneavoastră.

 

 

 

Înţelegeţi modul în care funcţionează politicile şi cum pot fi folosite acestea pentru dezvoltarea urbană durabilă. Aflaţi regulile jocului urban. Cunoaşteţi actorii şi acţiunile din spatele procesului complex al creării unei politici urbane integrate. Studiaţi documentele fiecărui proiect URBACT.

 

 

 

Acestea sunt doar câteva sugestii cu privire la modul în care puteţi profita de cunoştinţele şi principiile de transparenţă accesibile gratuit prin intermediul Programului URBACT , care vă pune la dispoziţie toate documentele de lucru şi rezultatele, pentru a le citi, reutiliza şi adapta . Suntem siguri că puteţi găsi modalităţi mai creative şi mai productive de a utiliza toate informaţiile disponibile. Vreţi să rataţi această oportunitate?
Nu sunteţi student sau specialist în domeniul urbanismului? Verificaţi celelalte articole din această serie, care vizează în special factorii de decizie sau reprezentanţii aleşi, funcţionarii publici sau experţii tehnici din primării şi beneficiarii, membrii activi ai societăţii civile sau cetăţenii.
Oraşul dumneavoastră a participat sau participăla URBACT? Aflaţi aici!

 

Dacă nu, invitaţi-l reprezentantul local să participe la ZILELE DE INFORMARE ale Programului URBACT

 

2 

de Jorge Toledo, Punctul Naţional de Diseminare URBACT din Italia

 

 

 

 

Citiţi şi:

 

16 modalităţi prin care puteţi beneficia de programul URBACT, chiar dacă nu participaţi la acesta. Sugestii pentru factorii de decizie

 

16 modalităţi prin care puteţi beneficia de programul URBACT, chiar dacă nu participaţi la acesta. Sugestii pentru funcţionarii publici

0 Niciun comentariu

Comments are closed.