04
sep

Când auziţi de programul URBACT, vă sună ca un lucru abstract, care nu vă este de folos? Urmăriţi aceste sugestii! Aţi putea fi surprins să aflaţi ce poate face acest program pentrudvs.!

 

  1. Sunteţi membru activ al societăţii civile, beneficiar, cetăţean?

 

Fiţi conştient de priorităţile oraşului dumneavoastră şi de modul în care acestea sunt tratate de către instituţiile şi cetăţenii săi. Să vă cunoaşteţi oraşul reprezintă primul pas spre îmbunătăţirea lui. S-ar putea să descoperiţi probleme şi iniţative despre care nici nu ştiaţi că există!

 

 

Înţelegeţi punctul de vedere al reprezentanţilor dumneavoastră locali sau ai funcţionarilor din primărie pentru a-i putea sprijini… sau nu! Să vă formaţi o părere în cunoştinţă de cauză este mai important decât o mie de proteste. Folosiţi-vă capacitatea de a empatiza şi adaptaţi-vă mesajul pentru a găsi teren comun între poziţia dumneavoastră şi a lor.

 

 

Descoperiţi instituţii şi oameni care sunt mai deschişi la colaborare pe proiecte de tip bottom-up, similare cu ale dumneavoastră. Bateţi la uşile potrivite, în loc să vă irosiţi energia încercând să luaţi legătura cu toţi cei din jurul dumneavoastră. Veţi avea mai multe şanse să puneţi lucrurile în mişcare.

 

 

Interesaţi-vă dacă vă puteţi implica în acţiunile iniţiate de administraţia locală care vă interesează. S-ar putea să fie mai multe portiţe deschise decât credeţi! Aflaţi cum, când şi în ce măsură autorităţile locale invită societatea civilă la implicare.

 

 

Acestea sunt doar câteva sugestii cu privire la modul în care aţi putea profita de cunoştinţele şi principiile de transparenţă accesibile prin intermediul URBACT , care vă pune la dispoziţie toate documentele de lucru şi rezultatele pentru a le a citi, reutiliza şi adapta . Suntem siguri că puteţi găsi modalităţi mai creative şi mai productive de a utiliza toate informaţiile disponibile. Vreţi să rataţi această oportunitate?
Nu sunteţi cetăţean sau beneficiar? Noi credem că sunteţi. Toată lumea este! Dar, s-ar putea să vă doriţi să citiţi şi celelalte articole din serie, care vizează în special factorii de decizie sau reprezentanţii aleşi, funcţionarii publici sau experţii tehnici, practicienii în domeniul urbanismului sau studenţii.
Oraşul dumneavoastră a participat sau participă la Programul URBACT? Aflaţi aici!

Dacă nu, invitaţi reprezentantul local să participe la ZILELE DE INFORMARE ale Programului URBACT
2

de Jorge Toledo, Punctul Naţional de Diseminare URBACT din Italia

 

 

 

 

Citiţi şi:

 

16 modalităţi prin care puteţi beneficia de programul URBACT, chiar dacă nu participaţi la acesta. Sugestii pentru factorii de decizie

 

16 modalităţi prin care puteţi beneficia de programul URBACT, chiar dacă nu participaţi la acesta. Sugestii pentru funcţionarii publici

 

16 modalităţi prin care puteţi beneficia de programul URBACT, chiar dacă nu participaţi la acesta. Sugestii pentru studenţii şi specialiştii din domeniul dezvoltării urbane

0 Niciun comentariu

Comments are closed.