06
aug

2articol de Jorge Toledo,

Foto: Wonderland (Flickr)

Citiţi articole de Jorge Toledo

 

 

Când auzi de programul URBACT, îţi sună ca un lucru abstract, care nu îţi este de folos? Vezi aceste sugestii! Ai putea fi surprins să afli ce poate face acest program pentru tine!

 

  1. Eşti reprezentant ales sau factor de decizie?

 

Descoperă noile tendinţe în dezvoltarea urbană în Europa! După cum spun olandezii, „Mergi încet și priveşte departe!” În timp ce trebuie să te concentrezi asupra problemelor locale proprii, fiind conștient de contextul global, acest lucru va aduce în plus o caracteristică strategică deciziilor tale.

 

Informează și susţine deciziile politice cu acele cazuri și abordări existente! Cunoaște și arată ceea ce alţii au făcut înainte. Toată lumea vrea să dezvolte abordări inovatoare, dar cel mai eficient și dificil lucru de făcut este de a învăța din succesele și eșecurile altora.

 

  • Cauți o mai bună înţelegere despre o anumită problemă? Verifică proiectele URBACT.

 

Învaţă cum să lucrezi împreună cu diferite părți interesate din oraşul tău. Construiți o viziune comunăi. În caz contrar, poți găsi singur o direcție pe care nimeni altcineva nu o înţelege şi nu o sprijină în oraș. Fii atent și vei fi surprins de contribuţiile inovatoare ale unor voci neauzite anterior.

 

 

Găseşte metodologii și structuri pe care să le poţi reutiliza. Te-ai gândit să creezi ceva cum ar fi Grupul Local de Sprijin? Ai încercat schimbul de cunoștințe cu alte orașe în cadrul unei rețele? Care este abordarea ta participativă?

 

 

Acestea sunt doar câteva sugestii cu privire la modul în care ai putea beneficia de cunoștințele URBACT accesibile și de transparența principiilor, care îţi lasă posibilitatea de a revizui, reutiliza și adapta toate documentele de lucru și rezultatele expuse. Suntem siguri că poţi găsi mai multe modalități creative și productive de utilizare a tuturor informațiilor care sunt disponibile. Vrei să ratezi această oportunitate?

 

Nu eşti factor de decizie sau reprezentant ales? Verifică articolele viitoare din această serie, vizate în special de angajați din sectorul public sau tehnicieni municipali, practicieni sau studenți, și cetățeni, activiști sau utilizatori.

 

Este-sau a făcut- parte din URBACT oraşul tău? Află de aici!

 

Dacă nu, invită reprezentantul tău local să paticipe la Zilele informative URBACT !

0 Niciun comentariu

Comments are closed.