02
aug

Când auzi de programul URBACT, îţi sună ca un lucru abstract, care nu îţi este de folos? Vezi aceste sugestii! Ai putea fi surprins să afli ce poate face acest program pentru tine!

 

  1. Eşti expert tehnic la primărie sau funcţionar public?

 

Găseşti exemple de abordări, soluţii şi politici pe care le poţi dezvolta. Nu este nevoie să reinventezi roata! Fii atent, totuşi; nu copiezi, nici măcar nu traduci – ci colectezi informaţii pentru a te ajuta să îţi creezi propriile soluţii locale.

 

 

Cunoşti şi colaborezi cu alţi colegi dedicaţi care lucrează la aceleaşi probleme cu care te confrunţi şi tu. Nu eşti singur! Priveşte dincolo de oraşul tău şi vei găsi oameni cu probleme, preocupări şi interese comune, cu care poţi împărtăşi cunoştinţe şi practici.

 

  • Găseşte un expert thematic sau vezi cine participă la nivel local în fiecare proiect.

 

Legitimizează-ţi munca în ochii politicienilor şi a factorilor de decizie. Este o modalitate de a le spune: “Acest lucru este important. Este posibil. Acest lucru a mai fost făcut înainte”. Acest mod i-ar putea ajuta să înţeleagă valoarea şi scopul propunerilor tale.

 

  • Aruncă o privire peste un Plan Local de Acţiune sau un raport final de proiect şi caută reţelele active.

 

Află mai multe despre metodele şi instrumentele pentru elaborarea de politici participative şi integrate. Poţi acţiona ca un mediator şi poţi face legătura între cetăţeni şi factorii de decizie.

 

 

Acestea sunt doar câteva sugestii cu privire la modul în care ai putea profita de cunoştinţele şi principiile de transparenţă URBACT accesibile gratuit, care îţi lasă posibilitatea de a citi, reutiliza şi adapta toate documentele de lucru şi rezultatele expuse. Suntem siguri că poţi găsi mai multe modalităţi creative şi productive de a utiliza toate informaţiile care sunt disponibile. Vrei să ratezi această oportunitate?
Nu eşti funcţionar public sau expert tehnic într-o primărie? Verifică celălalt articol din această serie, care vizează în special factorii de decizie sau reprezentanţii aleşi, practicieni sau studenţi, şi cetăţeni, activişti sau utilizatori.
Oraşul tău a făcut sau face parte din URBACT? Află aici!

Dacă nu, invită-ţi reprezentantul local să participe la ZILELE DE INFORMARE URBACT

 

 

2Articol de Jorge Toledo, Punctul Naţional de Diseminare URBACT din Italia

 

 

 

 

 

Citiţi şi:

 

16 modalităţi prin care puteţi beneficia de programul URBACT, chiar dacă nu faceţi parte din acesta sau nu sunteţi factori de decizie

0 Niciun comentariu

Comments are closed.